БЪНДЕРИШКИ ЕЗЕРА

Отпечатай Резервирай Назад

Дати и други детайли

Дати:

Място

БЪЛГАРИЯ

Вид транспорт

Автобус

Цена на екскурзията

от 36.00 лв.

Програма на екскурзията

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски.

Маршрут: Бъндеришка поляна – хижа „Вихрен“ – Бъндеришки циркус (Окото, Рибното, Горното и Долното Жабешки езера, Дългото)

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Групата пристига в района на обширната Бъндеришка поляна. Слизане от автобуса и  плавно изкачване по коларската пътека до хижа „Вихрен“ (30 минути). Кратка почивка и запасяване с планинска вода. От хижата по много добре маркирана планинска пътека, която се вие по двата бряга на р. Бъндерица се стига за около 30 минути до първото най-ниско езеро от Бъндеришкия циркус – „Окото“. Кратка почивка и фотосесия. Групата продължава по маршрута към следващото предизвикателство – обширното Рибно Бъндеришко езеро, разположено точно под скалистите откоси на Дончови караули и най-красивата му част – Голямата игла. Кратка почивка и фотосесия. Оттук пътеката следи източния бряг на езерото и бавно се изкачва към следващата скална тераса, където са разположени Горното и Долното Жабешки езера. Обикновено през лятото, когато се засушава Горното Жабешко езеро е почти сухо, тъй като няма снеготопене за захранването му с вода, докато Долното Жабешко езеро което е почти три пъти по - голямо по площ винаги е пълно. Около Долното Жабешко езеро са разположени най-тучните и живописни поляни, както личи и от наименованието. Обикновено на това място се прави основната почивка за обяд. След почивката остава краткото изкачване до най - красивото Бъндеришко езеро – Дългото, разположено под северозападните спусъци на красивия връх Василашки чукар (2615 м). Кратка почивка, фотосесия и тръгване по обратния маршрут към хижа „Вихрен“ и Бъндеришка поляна. Качване в автобуса и отпътуване за София.    

Пешеходен преход около 6-6,30 часа, денивелация 700 метра

Цената включва

водач, транспорт с микробус

Цената НЕ включва

планинска застраховка 4 лева на човек

Забележка

Екскурзията се потвърждава 2 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка  и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани  Носете суха храна.  Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

 

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Запишете се за получаване на информационен бюлетин

E-mail:

TEZ Tour

Виртуален музей
Искра Казанлък

Сакар планина – мегалитният парк на България