САМОТРАКИ

Отпечатай Резервирай Назад

Дати и други детайли

Дати:

4 дни/3 нощувки със закуски, фериботни такси

Място

Гърция

Вид транспорт

Автобус

Цена на екскурзията

от 345.00 лв.

Програма на екскурзията

Ден 1 - Пловдив – Александруполис

Тръгване от София (срещу допълнително доплащане ) 04:30, Пловдив в 06:00 ч - дом на културата "Борис Христов". Пристигане в Александруполис и отпътуване с ферибот за о-в Самотраки.  Пристигане на острова.  Настаняване в хотел. Вечерта ви препоръчваме да опитате морските деликатеси, които предлагат китните ресторантчета на острова. Нощувка.


Ден 2 - остров Самотраки

Закуска. Туристическа програма - ще видите останките от древния град, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена на входа на музея Лувъра в Париж. Следва посещение на Археологическия музей, където се намира копието на богинята на победата Нике. Свободно време за обяд. След обяд ще посетим чаровното градче Хора. Традиционното селище, амфитеатралнопостроено през 15ти век по склоновете на планината Саос е обявено за защитено. Тесни калдъръмени улички, двуетажни каменни къщи с керемидени покриви, павирани улички, това е атмосферата на града. Специфичният архитектурен стил е пример на една най-примитивните форми на жилищна единица в Средиземно море. Ще видим историческото кафе в столицата, построено през 1865г., църквата Успение Богородично (1875г.) с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“. Ще имаме възможност да видим църквата на Христос – Спасителя, Етнографския музей, традиционната фурна и руините на средновековен замък. Градът привлича вниманието на туристите към магазините, стилните кафенета, баровете, таверните и ресторантите. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 - Самотраки. 
Закуска. Свободно време за плаж и разходки по интереси.


Ден - 4  Самотраки - Александруполис - България

Закуска. Отпътуване с ферибот за Александруполис, Туристическа програма в града – ще видите фара, пристанището, крайбрежната улица, старата част на града - множество от тесни улички с китни работилници, магазини за сувенири, ресторанти и кафенета. Отпътуване за България.

 
дата Цена за възрастен в двойна стая Цена за трети възрастен Цена за дете до 12.00 години с двама възрастни
       
Редовна цена 345.00 лева   280.00 лева
Дата Цена  
20.06.2019 от 345 лв.  
18.07.2019 от 345 лв.  
15.08.2019 от 345 лв.  
05.09.2019 от 345 лв.  
12.09.2019 от 345 лв.  
19.09.2019 от 345 лв

Цената включва

3 нощувки в хотели 2* на остров Самотраки; 
3 закуски в хотела ;
Транспорт с комфортен автобус;
Екскурзовод на български език.
Фериботни такси
Медицинска застраховка до 65г.

Цената НЕ включва

Доплащане за тръгване от София при минимум 10 човека - 20 лева в двете посоки ( тръгването ще се осъществи в 04:30 часа от паркинга на стадион Васил Левски ) 
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.
Медицинска застрахвка за лица над 65г.-6лв.
Доплащане за единична стая - 60 лв.

* Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).

Забележка

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
25 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
Потребителят декларира, че му е представен сертификат за сключена от Туроператора застраховка по чл.97 от ЗТ, със  АД „ Дженерали застраховане“  АД гр. София  бул. „Княз Дондуков “  No68  номер  1329180051000035, от 06.05.2018 до 05.05.2019г. 
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

Запишете се за получаване на информационен бюлетин

E-mail:

TEZ Tour

Виртуален музей
Искра Казанлък

Сакар планина – мегалитният парк на България