Изкачване старопланинския красавец вр. Издремец ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА

Отпечатай Резервирай Назад

Маршрут на екскурзията

София-Бов-Издремец-София

Дати и други детайли

Дати:

Място

БЪЛГАРИЯ

Вид транспорт

Автобус

Цена на екскурзията

от 29.00 лв.

Програма на екскурзията

Този уникален във всяко отношение маршрут ще ни отведе в един планински рай разположен на главното било на Балканския полуостров, където са разположени единствените планински езера върху дългото 530 километрово било на Стара планина, там, където се отглеждат малините за най-хубавото малиново вино в България.

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. С автобуса групата пристига в горната окрайнина на с. Бов. Слизане от автобуса и пешеходен преход по макадамов път (4 км) до главното старопланинско било в м. Ключ. Разглеждане на Горното Издремецко езеро. Кратка почивка и фотосесия. След това групата продължава своето изкачване до старопланинския вр. Издремец (50 минути). Почивка на върха, отмора за душата и балсам за очите.  Почивка  и фотосесия. По обратния път слизане до долното Издремецко езеро, край което е построена гостоприемната хижа „Тръстена“. Почивка и дегустация на прочутото малиново вино, което се добива от обширна малинова плантация, разположена край хижата и езерото. Слизане до автобуса и отпътуване за София. Терен-коларски път, изкачване до хижата, до върха скалист, пешеходен преход 4,30 - 5 часа

Цената включва

В цената са включени: транспорт с туристически автобус и екскурзовод по време на пътуването

Цената НЕ включва

лични разходи, ПЛАНИНСКА ЗАСТРАХОВКА- 4 ЛЕВА

Забележка

Екскурзията се потвърждава 2 дни преди тръгване при минимум 19 записани туристи.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка  и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани  Носете суха храна.  Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

 

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

Запишете се за получаване на информационен бюлетин

E-mail:

TEZ Tour

Виртуален музей
Искра Казанлък

Сакар планина – мегалитният парк на България